Tentoonstellingskooien

Afhankelijk van de soort show kunnen Glosters in verschillende tentoonstellingskooien worden ingezonden. In Nederland hanteren de twee huidige bonden (NBvV en ANBvV) voor alle wedstrijden die onder hun paraplu worden georganiseerd de universele TT-kooi voor Glosters. Deze kooi wordt gebruikt voor de meeste soorten vogels die op een gemengde show worden tentoongesteld.
Andere of afwijkende kooien zijn op deze shows niet toegestaan.
Universeelkooi

————————————————————————————————————————————————————

Op de Glostershows (ééndagshows) wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de Engelse Glosterkooi die een stuk kleiner is dan de universele TT-kooi . Slechts in enkele gevallen wordt nog wel eens een universele TT-kooi gebruikt op deze shows (mts toegestaan) door kwekers die niet in het bezit zijn van de Engelse kooien.
Zoals de naam al doet vermoeden is deze kooi afkomstig uit Engeland en wordt daar al sinds jaar en dag gebruikt voor het showen van Glosters. Persoonlijk ben ik van mening dat een Gloster niet alleen mooier uitkomt in de Engelse kooi t.o.v. de universele TT-kooi maar dat de vogels zich beter tonen en door de toeschouwers beter te bekijken zijn.

Engelse Glosterkooi

 

Kleur buitenkant: Zwart zijdeglans of glossy.

Kleur binnenkant: Alkyd Zijdeglans nr: 0030-G10Y NCS (Verkrijgbaar bij o.a. Praxis).

Kleur front: zwart glossy.

 

Download: Bouwtekening Glosterkooi TT

————————————————————————————————————————————————————-